Uite aici cum se foloseste! Chiar daca e in lb franceza, imaginile sunt suficiente. Ideea e ca, in conditiile in care alapatul a fost compromis de incompetenta personalului din maternitate, sanul trebuie "provocat"sa produca lapte. Copilul suge din punguta sau sticluta in care se afla laptele (alternativa din lapte praf sau lapte matern muls) printr-un tubulet lipit de mamelon stimuland in acelas timp sanul si sugand in acelaasi timp si din san. Este procedeul ideal pt mamele care nu suporta aparatale de muls si/dar mai ales DAL-ul e util pt contactul direct mama-bebelus. Datorita lui, exista bunici si chiar femei care au adoptat copii chiar in varsta de un an si au resuit sa alapteze. E un dispozitiv de ajutare a alaptarii, temporar. Animatoarea care vorbeste pe sonorul filmului este o mama care l-a folosit (Charlotte Yonge) in conditiile in care prntr-o operatie de reducere mamara a avut mari probleme cu alaptatul. L-a folosit timp de 6 luni. Sia-a alatptat apoi copilul pan ala 8 ani ai acestuia. Nu stiu daca a continuat si dupa ca nu am mai reintelnit-o. Dispozitivul meu este, nu o punguta ca in film ci o sticluta din plastic ecologic transparenta.
http://www.youtube.com/watch?v=EEDB7FUfxN8