Eveniment global – Dreptul de a alăpta în public

Provocarea globală anuală de a alăpta în public se apropie. În multe locaţii din America de Nord şi din jurul lumii, mame care alăptează se vor reuni în data de 3 octombrie 2009 pentru a-şi alăpta copiii în acelaşi timp. Astfel se sărbatoreşte, se promovează, se protejează alăptarea şi se sprijină femeile care alăptează. Reprezintă o şansă pentru educaţie şi suport reciproc într-un mediu socia

l. Este o modalitate de a demonstra dreptul mamelor de a-şi alăpta copiii oriunde, oricând.

Alăturaţi-vă initiaţivei de a celebra alăptarea printr-o competiţie fun unde fiecare copil va fi caştigător pentru că este alăptat!

Evenimentul “Quintessence Breastfeeding Challenge” este o provocare distractivă care poate avea loc în orice zonă geografică. A început în anul 2001 când 851 bebeluşi au fost alăptaţi simultan în 26 locaţii din Canada. Anul trecut, numărul celor alăptaţi simultan a crescut la 5383 în 230 de locaţii din Canada, SUA, Brazilia, Filipine, Franţa, Italia, Elveţia, Suedia, Ucraina, Rusia. Anul acesta se aşteaptă o creştere semnificativă a copiilor alăptaţi simultan.

Fotografii din diferite părţi ale lumii cu mame şi copii participanţi la alăptarea în public puteţi vedea aici: http://picasaweb.google.com/babyfriendly05/BreastfeedingChallenge2008?authkey=JU3Zqh_m0pg#

“Mami, alăptează-mă!”, aduce acest eveniment şi în Bucureşti.

Vă invit, în data de 3 octombrie 2009, în parcul Titan, lângă fântana de 16 m, pe insula pensionarilor, la ora 11 fix să începem să ataşam copiii la sân pentru a promova alăptarea şi a o susţine alături de alte mii de mame de pe tot globul!

.


© laptematern.ro