Angelina Jolie promovează alăptarea

Daniel Edwards a prezentat fotografiile ultimei sale creatii: un nud din bronz al Angelinei Jolie alăptându-şi gemenii, Vivienne şi Knox. Gemenii sunt în poziţia "sub brat” sau "pozitia fotbal”, o poziţie în care se pot alăpta simultan doi bebeluşi. Inspiraţia pentru această statuie i-a venit actriţei din fotografia pe care a realizat-o Brad Pitt în 2008 şi care a apărut pe coperta “W Magazine”:

 

 

Artistul a vrut să creeze o sculptură care să încurajeze mamele să alăpteze. Ştirea despre această statuie a fost lansată marţi, în mijlocul Săptămânii Mondiale a Alăptării.

Intitulată “Landmark pentru alăptare” statuia va fi dezvăluită pe 11 septembrie la MainSite, o galerie de artă contemporană din Norman Oklahoma – lângă locul de naştere a lui Brad Pitt, iar pe 6 octombrie va fi scoasă la licitaţie.

Statuia deja a stârnit controverse. Edwards speră că opera de artă va încuraja alăptarea şi va creşte rata alăptării: "din fericire, sculptura îmi inspiră o creştere a ratei co-alăptării pentru a ajuta femeile care sunt îngrijorate de mastită sau de trecerea HIV la copii lor."

 

 

Sursa


© laptematern.ro