Alăptarea virtuală interzisă

Grupul Facebook a banat conturi şi a interzis fotografii reprezentând mame care îşi alăptează copiii postate pe celebrul website.

Alăptarea reprezintă un mod de hrănire a bebeluşului şi reprezintă un act natural, dar considerată de grupul Facebook ca fiind un act vulgar. Acţiunea grupului nu a fost iertată de activiştii care s-au reunit în faţa sediului central Facebook din Palo Alto, California, SUA, în scopul de a protesta împotriva cenzurării.

Cei de la pagina web a Facebook-ului au declarat că nu au nimic împotriva fotografiilor cu mame alăptând, ci doar au încercat să ţină la distanţă imaginile cu sânii (cele în care apare sfârcul şi o parte din areolă).

Activiştii consideră că imaginile nu sunt obscene şi nici nu ar trebui şterse de pe site. Barry Schintt, purtătorul de cuvânt al Facebook, a afirmat că pozele care arată un mamelon sau areolă sunt considerate a fi vulgare şi încalcă politica site-ului. În acest fel, orice fel de fotografie care prezintă astfel de imagini va fi eliminată.

"Suntem de acord că alăptarea e un act frumos şi natural şi suntem bucuroşi să ştim că este foarte important pentru mame să împărtăşească această experienţă cu alţii pe site-ul Facebook”. Dar, tot el, a adăugat că unele fotografii au fost şterse pentru a se asigura că site-ul funcţionează în condiţii de securitate şi siguranţă pentru toţi utilizatorii, inclusiv a copiilor.

Heather Farley, una dintre mamele învinuite pentru că a postat astfel de poze, a declarat că a pus o fotografie în timp ce alăpta, de Halloween, dar imaginea a fost eliminată în luna noiembrie.

Kelly Roman, o californiancă de 23 de ani, victimă a iniţiativei Facebook de a cenzura fotografiile mamelor care alăptează, a iniţiat grupul numit “Hei, Facebook, alăptarea nu este obscena” care a dat naştere unei petiţii a grupului “Mothers International Lactation Campaign”(Campania internaţională a mamelor care alăptează). Kelly declara: "unde locuiesc, pot alăpta în public sau în privat, iar legea spune că nu este obscen sau indecent. Dacă o pot face în public, de ce nu pot să o fac şi pe Facebook? Cenzurând astfel de imagini se vrea o descurajare a mamelor de a alăpta!” Peste 80.000 de oameni s-au alăturat acestui de grup, cu sute de aderări la fiecare oră. Mai mult de 11.000 de femei din toată lumea au luat parte la protestul on-line din data de 27 decembrie 2008, înlocuindu-şi pozele asociate conturilor de pe Facebook cu unele în care erau reprezentate alăptând. Organizatorii protestului au declarat că multe din aceste femei au avut poze pe site-ul Facebook şi le-au fost şterse.

Myspace.com a şters numeroase poze reprezentând femei alăptând, din Tacoma, Washington, pentru că "violează politica site-ului cu privire la nuditate şi sexualitate".

 

Sursa:

http://www.efluxmedia.com/news_Facebook_And_Its_Problem_With_Breast_Feeding_Photos_32382.html

http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/article5417278.ece

http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=259&cmd=articol&id=9962


© laptematern.ro